Blog

De ce aleg din ce in ce mai multi expati francezi zona rezidentiala Baneasa?

Posted on mai 17, 2013 by codrin în Stiri

In primul trimestru al acestui an, agentia Cezar Estates a inregistrat o crestere considerabila a cererilor de inchiriere/cumparare pentru imobile aflate in zona Baneasa venite din partea populatiei franceze din Romania. Daca pana acum zona Baneasa era cunoscuta ca fiind o zona de interes rezidential  in special pentru expatii de origine americana, incepand din acest an se pare ca aceasta zona va deveni una predilect francofona. Motivul il rprezinta mutarea Liceul francez “Anna de Noailles” intr-un nou sediu care va fi construit pe un teren de 2,4 hectare aflat in apropierea Academiei de Poliţie din Băneasa (Aleea Privighetorilor).

Noul liceu va fi dat in folosinta incepand cu anul scolar 2013-2014 si va avea o capacitate de 1200 de locuri pentru copii de gradinita si pana la elevii de clasa a XII a.

Liceul francez Anna de Noailles si-a sporit de la an la an numarul de elevi, astfel in 2005 a avut un efectiv de 450 de elevi, în 2009,  750,  iar in 2011,  846 de elevi inscrisi. In ultimul an, peste jumatate dintre elevii liceului (53 la suta) sunt de naţionalitate franceza, 36 la suta au naţionalitate romana si 11 la suta alte naţionalitati.

Noua constructie a liceului francez, care va fi data in folosinta in toamna anului 2013, va dispune de o sala de spectacole cu toate dotarile necesare, 40 de sali de clasa, zece laboratoare, zece sali speciale, cum ar fi camere de recreere, dar ai spatii de detentie. Proiectul noului liceu include si sali special create pentru intalnirile dintre parinti, elevi si profesori. In plus, vor fi amenajate terenuri de sport cu pista de atletism, dar si o sala de sport cu vestiare si dusuri.

In premiera, liceul va avea o cantina proprie si o sala de mese cu 350 de locuri unde elevii vor putea servi masa.

In prezent, liceul francez isi desfasoara activitatea in mai multe cladiri din zona Herastrau, fapt ce a atras cu sine o populare majoritar franceza a acestei zone cunoscuta si sub numele de “Satul Francez” sau “Cartierul Francez”.

AgentiaCezar Estates, cu localizata in Cartierul Francez, a gestionat in ultimii ani sute de solicitari venite atat din partea expatilor, cat si din partea romanilor interesati de facilitatile pe care le ofera zona Herastrau, printre care se numara si Liceul francez “Anna de Noailles”. In contextul mutarii acestui liceu, echipa de profesionisti imobiliari Cezar Estates si-a suplimentat portofoliul cu imobile exclusiviste din zona Baneasa si ofera consultanta gratuita si personalizata celor interesati.

 


0 comments

Comentariile sunt închise