Blog

Parcul Herastrau – o locatie ce-ti ofera suficiente motive pentru a locui intr-un apartament din zona

Posted on septembrie 13, 2013 by codrin în Stiri

Daca vei avea un apartament in zona Herastrau, vei invata sa locuiesti altfel decat esti obisnuit!Te bucuri de cel mai ravnit loc de relaxare din inima Bucurestiului, gazda celor mai multe si apreciate evenimente cultural educative si recreative.

Conform statisticilor, sectorul  1 al capitalei, sector in care este pozitionat si Parcul Herastrau,  sta cel mai bine la capitolul spatiu verde,  avand in vedere ca pe raza sectorului  1 se regasesc 39% din intreg spatiul verde din Capitala.

Parcul Herastrau, delimitat de B-dul Prezan Constantin – B-dul Aviatorilor – B-dul Beijing – Sos. Nordului – Str. Elena Vacarescu – Sos. Bucuresti-Ploiesti – Sos. Kiseleff este situat in partea de nord a orasului Bucuresti si este cel mai mare parc al Bucurestiului. Parcul Herastrau este locul ideal unde se poate practica aproape orice gen de sport si are zone pentru odihna si cultura si zone destinate sportului si distractiilor.

Si in secolele care au trecut, Parcul Herastrau a fost printre zonele preferata de petrecere a timpuli iber din centrul Bucurestiului . Din anii 1800, lumea buna  a capitalei se plimba pe malurile lacului Herastrau, lac ce face parte din lantul de lacuri al raului Colentina.  Spre sfarsitul secolului al 19-lea numele parcului a devenit “Parcul National Carol al II-lea”,  fiind un loc obisnuit de plimbare si conversatii pentru locuitorii Micului Paris.  Amenajarea propriu-zisa a parcului a inceput in anul 1936, cu ocazia expozitiei “Luna Bucurestilor”.

Odata cu venirea comunismului, denumirea initiala a parcului a fost schimbata  in “Parcul V.I. Stalin”. La intrarea dinspre actuala piata Charles de Gaulle s-a amplasat o statuie a lui Stalin. Aceasta o fost schimbata cu una ce il reprezinta pe generalul francez, dezvelita cu prilejul Sommet-ului Francofoniei de la Bucuresti

Parcul Herastrau, numara astazi, printre atractiile sale, un teatru de vara, pavilioane de expozitii, cluburi nautice si de sport, cafenele, cluburi si restaurante, un hotel si multe alte facilitati.

Lacul Herastrau este utilizat pentru agrement, pescuit sportiv, sporturi nautice si navigatie.

Cele mai apreciate atractii din parcul Herastrau sant:

–    Aqvariu Herastrau
–    Insula Copiilor
–    Teren fotball
–    Pescuit Sportiv
–    Patinoarul Herastrau
–    Agrement
–    Bungee Jumping
–    Tenis
–    Muzeul Satului
–    Bucharest City Tour
–    Monumente istorice
–    Bogdani Summer Lounge
–    Hard Rock Caffe


0 comments

Comentariile sunt închise